dilluns, 8 d’octubre del 2007

L'Albert Solà salpa en solitari per fer un creuer per tot el món




Dilluns, 19 de novembre del 2001
Aquest dilluns a les 8.00 del matí, l'Albert Solà enllestia al Club Nàutic de Barcelona els últims detalls del viatge que el durà als principals països cafeters del món. L'acompanyaven la família, amics i companys del Fòrum del Cafè , una entitat a la qual l'Albert ha estat vinculat des dels inicis. En la Ruta del Cafè, l'Albert Solà visitarà diferents països i elaborarà tres estudis ben diferents: un se centrarà en els hàbits i costums que envolten el món del cafè; el segon analitzarà el procés d'envelliment en les diferents cultures; i el tercer, més tècnic, serà sobre la supervivència en un viatge en solitari.
L'Ítaca, el veler de l'Albert Solà, ha salpat a les 11.00 hores carregat fins al capdamunt. L'equipatge, una bicicleta, una llanxa inflable d'emergència; estris nàutics de tota mena; un complet equip de comunicació via satèl·lit i provisions, han 'enfonsat' l'Ítaca uns 10 centímetres més de l'habitual.

El viatge serà llarg. De moment, les previsions meteorològiques més immediates són bones: en els propers tres dies no hi haurà complicacions. Si tot va bé, d'aquí a uns 20 dies l'Ítaca arribarà a les Canàries, i d'allà, el dia 2 de gener l'Albert emprendrà el llarg creuer de l'Atlàntic.
No té por, està tranquil. Són molts anys de navegació i un sentit amor per la mar. La família? germans i filles es congratulen de l'empenta i el coratge de l'Albert Solà, que just després de jubilar-se ha decidit complir un dels somnis de la seva vida.